Presentatie op Saxion BAU-week

Anne de Jong

Van 14 tot 17 april vond de Saxion ‘Busines as Usual’ week plaats. Deze week is bedoeld als een inspirerende leer & doe-week voor docent, medewerker en onderzoeker rondom technologie op de werkvloer: social media, living technology, digitale samenwerking en onderwijsinnovatie. Meer dan 700 docenten en medewerkers hebben zich laten inspireren door één (of meer) van de 60 workshops, best practices en masterclasses voor en door Saxion-collega’s en externe specialisten. Ook het project gericht op het ontwikkelen van een didactisch werkconcept voor het inzetten van kennisclips is hier gepresenteerd door het verzorgen van drie workshops.

Anne_BAU

Zoals collega Johan Oude Engberink in het voorgaande blog al aangaf, hebben wij er met studieloopbaanbegeleiders aan gewerkt om een aantal didactische werkwijzen op een rij te zetten waar begeleiders een keuze uit kunnen maken. De wijze waarop wij dit hebben gedaan, het uitvoeren van een SOAR analyse, is een activiteit die we tijdens de workshops ook met de deelnemers van de BAU-week hebben ondernomen. Dit gaf een ‘kijkje in de keuken’ van de ontwikkeling van ons concept en mogelijk ook handvatten voor deelnemers om dit in de eigen academie met collega’s te ondernemen om deze onderwijsinnovatie in gang te zetten.

Didactisch werkconcept
(Klik op de afbeelding om te vergroten)

Voor Saxion collega’s die de bijdrage gemist hebben: van de workshop is een opname gemaakt. De opname en de powerpoint worden de komende tijd geplaatst op saxion.nl/bau

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s