About

Het lectoraat van Ellen van den Berg “Rich media and teacher learning” heeft o.a. de opdracht onderzoek te doen naar de iPad als middel in het onderwijs aan de hogeschool, waarbij het ontwerpen en gebruiken van flitscolleges een van de dimensies is. In de kenniskring hebben zitting: Erik Leeuw, Anne de Jong, Johan Oude Engberink, Peter Besselink en Ellen van den Berg.

Doel van dit project van het lectoraat en deze kenniskring is het ontwikkelen van een iPad-app waarin kennisbasis en onderwijspraktijk aan elkaar verbonden worden. Een dergelijke app is snel en effectief toegankelijk voor studenten. Docenten kunnen informatie in woord, beeld en geluid eenvoudig plaatsen.

In het kader van dit project wordt onderzocht hoe de app toegepast kan worden bij het vak Nederlands. Flipping the classroom is hierbij het leidende principe. Flipping the classroom is een concept dat in het onderwijs steeds meer terrein wint.

In deze blog word je op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen van dit onderzoek. Bovendien zal nieuws op het gebied van Flipping the classroom hier geblogd worden.

Tips zijn altijd welkom! Stuur ze aan Johan Oude Engberink, johan.oude.engberink@edith.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s